Katana Sushi – 5 lucruri pe care nu le știai despre sushi

Ce preparate găsesc la Katana Sushi?

Katana Sushi Brăila este locul în care găsești produsele asiatice preferate într-o gamă diversificată de rețete gustoase. În restaurantul nostru te așteaptă experiențe gustative inedite care implică ingrediente precum ton, somon, caracatiță, alge nori, creveți black tiger și sosuri specifice pentru bucătăria japoneză. Descoperă și tu ce trebuie să știi înainte de a încerca specialitățile din meniul nostru precum tartar de somon, tartar de ton, dragon roll și special teriyaki.

Ce trebuie să știi despre sushi înainte de a veni la Katana Sushi?

Bucătăria japoneză sigur te va surprinde cu gusturi cel puțin interesante pentru papilele tale gustative. Iată 5 lucruri interesante despre sushi:

  1. Sushi se mănâncă cu mâna
   În general, bețișoarele sunt folosite pentru a mânca sashimi. Atunci când mănânci nigiri, nu ai nevoie de bețișoare. Bucățile de sushi se apucă între degetul mare și degetul mijlociu. Astfel, simți textura și păstrezi forma inițială a preparatelor de la Katana Sushi.
  2. Nigiri se mănâncă cu susul în jos
   Deși mulți iubitori de sushi au intenția să înmoaie orezul în sosul de soia, acest lucru nu este recomandat. Pentru a mânca corect o porție de sushi, trebuie să rotești bucata cu susul în jos, apoi înmoaie doar peștele în sosul de soia, niciodată orezul.
  3. Sushi nu înseamnă pește crud
   Cuvântul „sushi” se referă, de fapt, la orezul care a fost condimentat cu oțet, zahăr și sare, și contrar credinței populare, sushi nu înseamnă deloc pește crud.
  4. Mănâncă sushiul întreg
   Dacă bucata este mai mare, e acceptabil să o consumi din două înghițituri, dar nu o înmuia și pe a doua în sosul de soia. Bucățile ar trebui plasate în gură cu susul în jos, astfel încât peștele să fie pe limbă, pentru a-i simți bine gustul.
  5. Ghimbirul murat nu este garnitură pentru sushi
   Ghimbirul murat are rolul de a-ți schimba gustul din gură, nu pentru a fi mâncat alături de sushi. Poți consuma ghimbir între bucățile diferite de sushi, pentru a simți mai puternic gustul specific al fiecărui preparat din meniul Katana Sushi.

Unde găsesc restaurantul Katana Sushi?
Cel mai probabil deja îți este poftă de preparatele noastre.
Te așteptăm să încerci cel mai gustos sushi din oraș în restaurantul nostru de pe Calea Călărașilor 35, Brăila, România. În același timp, poți comanda preparatele preferate de la Katana Sushi direct acasă.

Te invităm să faci parte din călătoria Katana Sushi în oceanul gusturilor asiatice și să ne urmărești pe pagina de Instagram și Facebook! 

Log In